top of page

LITE OM MIG

Jag heter Ulrika Proohf och är lycklig innehavare till

VILLASTADENS ZONTERAPI I BORÅS.

Vägen hit var lite krokig och började

1990, då jag utbildade mig till idrottsmassör på Göteborgs Gymnastiska Institut i Göteborg.

Jag hann tyvärr aldrig komma igång på allvar med massagen, för det kom lite annat i vägen... några år som blev fyllda av både glädje (min dotter Lina föddes) och tråkigheter (utmattningsdepression/ fibromyalgi mm). Det senare gjorde att jag blev väldigt sjuk i flera år. 

Sen dröjde det ända till 2008 - då jag gick nästa utbildning i hälsans tecken, en grundkurs i zonterapi. Den gjorde jag också i Göteborg, hos Axelsons Gymnastiska Institut.


År 2010 tog jag tag i mitt liv på allvar och anmälde mig till den 1-åriga zonterapiutbildningen hos Team Hellberg i Borgholm på Öland.

Det var en underbar tid, allt var toppen; lärarna, kurskamraterna, att uppleva alla årstider i Borgholm.

Lärarna Lena och Henrik Hellberg var/är definitivt de bästa och kunnigaste inom detta området. Funderar någon därute på att utbilda sig till ZONTERAPEUT men inte vet var ni ska gå, sluta fundera, det finns bara ett alternativ :) Lena och Henrik Hellberg kompletterar varandra på ett härligt sätt - de lever verkligen upp till namnet - Team Hellberg. Här kan ni läsa mer om utbildningen: www.teamhellbergzonterapi.com

I utbildningen ingick även ortobionomi, HLT, öronakupunktur och strykningsterapi.

Detta gör att jag har fått en bred utbildning och kan ta mig an hälsoproblem från flera håll, vilket gör att resultat kan uppnås lite snabbare.


Det bästa är att försöka att förebygga hälsan - innan energin tar slut och krämporna/sjukdomarna får fäste! Tänk på återhämtning och om du inte redan har tron på att allt du gör, äter, smörjer på kroppen, andas in, mm mm - har en inverkan på din hälsa - börja fundera i de banorna. Jag är ett levande bevis för att det är så. När jag började mixtra med kosten och annat för ca 15 år sedan känner jag stora förbättringar i kropp o själ. Jag har kämpat länge med att rena mig från allt skräp jag fått i mig via penicillinkurer, vaccinationer, amalgamlagningar mm. Nu äter jag så ren kost som möjligt (mest frukt och grönsaker) - inga mediciner, sprutor, tillsatser eller konserveringsmedel i min kropp, TACK! Kroppen vill vara REN!


Nu i efterhand vet jag att min kropp skickade många varningssignaler till mig, under många år - men jag förstod dem ej, utan fortsatte i 180 km, tills det tog STOPP!


Känner du av signalerna - vänta inte! Hör av dig till mig!


Eftersom jag själv varit väldigt sjuk - så vet jag hur mycket energi det tar att inte få må bra och att många år kan gå till spillo! Jag har fått en förståelse för andra människors ohälsa och bemöter varje enskild person med en ödmjukhet och respekt. Jag har en förhoppning om att kunna göra en liten (helst stor) skillnad, på varje person som kommer över min tröskel.

MINA ÖVRIGA UTBILDNINGAR

1990 Idrottsmassör - GGI (Göteborgs Gymnastiska Institut) www.ggi.se


2011 Medicinsk grundkurs - Vuxenutbildningen


2011 Fortsättningskurs i Öronakupunktur - Team Hellberg


2017 Yogalärare - Yoga för alla - Synne Håkanlind www.yogaforalla.org

Vilken utbildning!! Av underbara Synne lärde jag mig massor om YOGA, om livet och om mig själv. Jag tycker nog att jag blev en bättre version av mig själv efter den här utbildningen!

Jag lärde mig att bli mer tillåtande, kravlös (både mot mig själv och min omgivning) och att våga vara operfekt!

Jag säger bara: Gå den här utbildningen! Det är en riktig feel-good-utbildning :)


2018 Kurs om cellsalter - Homeopat Irén Svensson-Nylén www.friskcentralenhelheten.se/

Jag är medlem och försäkrad i KROPPSTERAPEUTERNAS YRKESFÖRBUND

och är godkänd för F-skatt.

bottom of page